אם אינך יכול לראות את העלון כראוי לחץ כאן


מחקר חדש מבשר: ניתן לעצור תסמינים של תסמונת רט ולהאריך את תוחלת החיים          
משפחות, חברים ושותפים יקרים,
אנו רוצים לשתף אתכם בהתרגשות ובתקווה שמפיחים בנו תוצאות של מחקר חדשני נוסף שהוכיח כי ניתן לעצור תסמינים של תסמונת רט.
בתחילת השבוע התפרסם מאמר משמעותי בכתב העת "Nature" המתאר את תוצאות השימוש בהשתלת מוח עצם (BMT) להחלפת תאים פגומים של המערכת החיסונית במודלים של תסמונת רט. המחקר, של ד"ר ג'ונתן קיפניס וצוותו מביה"ס לרפואה מאוניברסיטת ווירג'יניה, מצא כי השתלת מוח עצם במודלים של עכברי רט עצרה תסמינים והאריכה בצורה משמעותית את תוחלת חיים. לפרטים נוספים על המחקר וממצאיו בעברית.

במילים אחרות, אם נחשוב במונחים של ילדות רט ולא של עכברי מעבדה, המחקר מראה כי השתלת מוח עצם עצרה לחלוטין את הופעתם של סימפטומים של המחלה, קרי במקום ילדה חולה בתסמונת רט קיבלנו ילדה בריאה. 
המחקר על עכברי ניסוי ממין נקבה עם תסמונת רט, בשלב מתקדם יותר של המחלה, נמצא כרגע בעיצומו.  
זוהי גישה חדשנית לגמרי ביחס לתסמונת רט. התוצאות המעודדות והחדשניות מראות לנו עד כמה הפרעה קשה זו, יכולה להיות הפיכה, והן פותחות בפנינו דלת לגישה טיפולית חדשה בתסמונת רט.
זו ללא ספק נקודת ציון נוספת בדרך הארוכה שלנו למציאת תרופה לתסמונת רט. זוהי נקודת ציון דרמטית מאחר וגם 'Nature', הירחון הרציני, המדעי והאובייקטיבי בעולם מכיר באפשרות שהתסמונת תהיה הפיכה וגם סדרה של חוקרים אחרים. כל אלה מעוררים בנו תקווה כי אנחנו בדרך הנכונה.
אנו גאים להיות שותפים במימון המחקר הזה ואחרים ולתמוך במדע שיכול באמת ובתמים לשנות את העולם. תסמונת רט יכולה להיות התסמונת הנוירולוגית הראשונה ההפיכה, מהלך שישפיע על אפשרות הריפוי והטיפול בשורת מחלות ותסמונות נוספות. לכן, עלינו להמשיך בכל התנופה את התמיכה בקידום ומימון מחקר.


 
בברכה,
סיגל הרץ-תירוש, מנכ"לית
העמותה לתסמונת רט (ע"ר)

 

 
להסרה מרשימת התפוצה לחץ כאן
עלון זה נוצר והופץ באמצעות מערכת אלטרו