אם אינך יכול לראות את העלון כראוי לחץ כאן

 מנכ"ל שותף חדש ועוד חדשות מסיכוי
  
logo

       13 ביוני 2013
      ה' תמוז התשע"ג














פורום ראשי רשויות ערביות ויהודיות - משולש דרומי/ דרום השרון

בתחילת חודש מאי התכנס בפעם השלישית פורום המשולש הדרומי/דרום השרון של ראשי הרשויות
  היהודיות והערביות בהשתתפות ראש העין, כפר ברא, כפר קאסם, כוכב יאיר ודרום השרון. עיקר הדיון עסק בפתרון של בעיות התחבורה הקשות מהן סובלים תושבי כל האזור – ערבים ויהודים כאחד. הוחלט לפעול יחד מול משרד התחבורה לקדם פתרונות תחבורה שונים לטובת כל תושבי האזור.




יום אדמה מוצדק/ רון גרליץ

קרוב ל-40 שנים אחרי אירועי יום האדמה, בחינה של מדיניות הממשלה כלפי האזרחים הערבים מעלה תמונה מורכבת. לצד אפליה מתמשכת ושיטתית קיימת גם מגמה חיובית הכוללת מאמץ ממשלתי לסגור פערים בתחומים מסויימים. למאמר המלא...


קידום התחבורה הציבורית באמצעות מפגשי שיתוף ציבור
לאחרונה נערך מפגש שיתוף ציבור בכפר קאסם. למפגש, שנערך בשיתוף פעולה עם העירייה, הוזמנו תושבי העיר, על מנת ללמוד על הצרכים התחבורתיים של תושבי העיר. במפגש השתתפו מעל 20 איש ועזרו לנו להכיר את הצרכים של האוכלוסייה הצעירה, נשים וגברים. המידע שנאגם יעובד על ידי עמותת סיכוי ויועבר חלק מההמלצות התכנוניות שלנו למשרד התחבורה על מנת לשפר את התחבורה הציבורית בעיר. בשבועות הקרובים אנו צפויים לקיים מפגשי שיתוף בערים נוספות.



טיול צוות סיכוי
ויש גם הווי ושיתופי פעולה בשטח בין חברי סיכוי. בתחילת מאי יצא הצוות לטיול בבית שאן ולמד על העיר ותושביה בעבר ובהווה. את הסיור הוביל רונן סבג, שכיהן כחבר מועצת העיר והיום מכהן כמנהל שותף בפרויקט אזורי שוויון. את הסיפור המשלים על ביסאן, היא בית שאן, העביר עבד כנעאני, המנהל השותף של המחלקה למדיניות שוויונית. בהמשך היום טיילנו בגלבוע וחזרנו לאחר רדת החשיכה. כמו בכל פעילות חוויתית משותפת חזרנו עם מוטיבציה גבוהה להמשך עשייה ובידיעה מלאה שחיים משותפים הם לא חלום אלא יכולים להיות מציאות חיינו.




    
שלום,

אנחנו שמחים לבשר כי הוועד המנהל של סיכוי בחר בג'אבר עסאקלה כמנכ"ל השותף החדש של סיכוי, לצד רון גרליץ. ג'אבר ייכנס לתפקידו במהלך יולי ויחליף את עו"ד עלי חיידר.
במשך יותר מ 30 שנים ג'אבר מילא תפקידים משמעותיים בחיים החברתיים-פוליטיים של החברה הערבית בישראל והוביל מאבקים למען השוויון. הבולטים הם המאבק ארוך השנים לביטול חוק מס רכוש והמאבק לשוויון בחינוך לגיל הרך. לפני זה הנהיג את ועד הסטודנטים הערביים בירושלים ובמשך שנתיים הנהיג את ההתאחדות הארצית של הסטודנטים הערבים בארץ. לצד זה, ג'אבר היה מהמנהיגים הבולטים של תנועת קמפו''ס, תנועת סטודנטים ערבית-יהודית של השמאל. ג'אבר גם נשא בתפקידים שונים ומרכזיים בארגונים לשינוי חברתי. הוא היה שותף לייסוד של ארגונים מרכזיים בחברה האזרחית הערבית בישראל והוביל מאבקים שהביאו להישגים פורצי דרך ומשני מציאות בתחום השוויון והזכויות של האזרחים הערבים.
ג'אבר כיהן בשלש השנים האחרונות בתפקיד סמנכ''ל שתיל, זאת לצד תפקידים מקצועיים נוספים בשתיל כמנהל התוכנית הפלסטינית, מנהל תחום חברה משותפת, יועץ ארגוני, יועץ בתחום הקמפיינים ובתחום העבודה הקהילתית וארגון הקהילה, מנחה קבוצות דיאלוג ויועץ בתחום הקונפליקט הערבי-יהודי.
ג'אבר הוא ממייסדי התחום ומנושאי הדגל של העשייה לקידום חברה משותפת בישראל ועסק בכך בהקשרים מגוונים לאורך כל הקריירה הציבורית ומקצועית שלו.
ג'אבר בעל תואר ראשון בייעוץ חינוכי ושפה וספרות ערבית מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בייעוץ חינוכי מאוניברסיטת חיפה. הוא גם בוגר תכניות וקורסים בתחומי המנהיגות, הדיאלוג, ארגון הקהילה והמאבקים הציבוריים.
ג'אבר מביא עמו לסיכוי ניסיון ניהולי ארוך שנים, מומחיות בהובלת תהליכים לשינוי חברתי בחברה האזרחית והכרות עומק עם החברה הערבית והיהודית בישראל.
ג'אבר הוא בן היישוב מג'אר ומתגורר בו עם בת זוגו נואל ושלושת ילדיהם.
אנחנו מאחלים לג'אבר ולסיכוי הצלחה גדולה במילוי תפקידו.

ולעדכונים שוטפים מהשטח בעשייה של סיכוי לקידום השיוויון...

קבוצת "תושבים למען תיירות אזורית" נפגשה פעמיים במהלך חודש מאי, בכוכב יאיר ובטירה, ע"מ לקדם תיירות אזורית משותפת לערבים ויהודים שתעלה את האזור על מפת התיירות הארצית. אחד המרכיבים החשובים של מרכיב התיירות בפרויקט אזורי שוויון הוא יצירת אופק כלכלי לכלל תושבי האזור ע"י משיכת תיירים מכל רחבי הארץ. הנסיון של סיכוי באזורים אחרים בארץ (ואדי עארה וג'יסר א-זרקה) מלמד שתנועת המטיילים היא הזדמנות לתושבי האזור לפתח יוזמות אישיות וקבוצתיות בשלל תחומים: גלריות, מחלבות, קורסים וסדנאות וכמובן העסקים הקיימים שיכולים להנות מכניסת תיירים. המטרה היא להוביל את הקבוצה לעבודה משותפת וגיבוש חזון שיצמיח עמותת תיירות אזורית ורשמית שתמשיך לקדם את האזור מבחינה תיירותית.
בימים אלה הקבוצה בעיצומו של תהליך מיפוי של האתרים והעסקים הרלוונטיים באזור כדי להפיק מפת תיירות והקמת אתר אינטרנט שירכז את כל המידע התיירותי וינגיש אותו לתיירים מכל רחבי הארץ. שני ימי סיור יתקיימו במהלך חודש יוני כדי לחשוף את כל חברי הקבוצה לאתרים ומוקדי העניין בכל ישובי הפורום.

בנוסף, מנהלי הפרויקט רונן סבג וח'ליל מרעי, נפגשו החודש עם אישי ציבור ופקידי ממשל שונים, בעיקר במשרד הפנים, משרד הגנת הסביבה וברשות לפיתוח כלכלי במשרד ראש הממשלה, ע"מ לקדם אזורי תעשיה משותפים והקמתו של איגוד ערים משותף לאיכות הסביבה במסגרת הפורום הצפוני.

הצלחה למכרז שיווק הקרקעות בסח'נין
המחלקה למדיניות שוויונית סייעה בהצלחת שיווק הקרקעות בסח'נין שהסתיים לפני חודש והביא לשיווק כ- 135 יחידות דיור מתוכן 93 יחידות דיור בבניה קבלנית. מדובר בהצלחה חשובה במיוחד לאור זאת ששני מכרזים קודמים שפורסמו הביאו לשיווק יחידות דיור בודדות בסח'נין. העבודה של עמותת סיכוי בתחום מתבססת על ממצאי והמלצות עבודת המחקר שביצענו בסיכוי במיוחד בנקודות כמו: הורדת רמת הצפיפות למגרש, יצירת שיתוף פעולה מלא בין הממשלה לרשות המקומית והתייחסות לייחודיות של האוכלוסייה הערבית בתהליך התכנון. כחלק מהמהלך, הצוותים של סיכוי נמצאים בקשר שוטף עם הרשות המקומית בסח'נין וכן עם צוות הרשות לפיתוח כלכלי ממשרד ראש הממשלה ועם משרד הבינוי והשיכון ופועלים להפיכת המכרז נגיש ורלוונטי יותר לאוכלוסייה הערבית.

עבודה עם משרד הרווחה
בחודשים האחרונים נפגשה מחלקת מדיניות שוויונית עם צמרת הפקידות הבכירה במשרד הרווחה והשירותים החברתיים על מנת לפעול להקצאה שוויונית בתקני עובדים סוציאליים לרשויות הערביות. במהלך המפגשים גילינו כי משרד הרווחה שינה את נוסחת ההקצאה לפיה הוא מחלק את העובדים הסוציאליים לרשויות המקומיות, בין היתר, בעקבות מחקר שערכה עמותת סיכוי (קישור). זו הוכחה נוספת להצלחה של הפעילות של עמותת סיכוי לחולל שינוי במדיניות ולהביא להקצאה שוויונית יותר לחברה הערבית. במפגש פומבי עם שר הרווחה בכנסת סיכמנו כי סיכוי והשר יפגשו בקרוב על מנת לפתור חסמים נוספים העומדים בפני חלוקה שוויונית של תקני עובדים סוציאליים.

ייצוג הולם לאוכלוסיה הערבית במערכת ההשכלה הגבוהה
בתמיכת קרן PEARS הבריטית מתכננת עמותת סיכוי להוציא לאור מחקר החדש בנושא ייצוג האזרחים הערבים במוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל. המחקר, אשר הונחה על ידי ד"ר נוהאד עלי מאוניברסיטת חיפה, הינו כמותי במהותו ובודק את ייצוג האזרחים הערבים, בשמונה האוניברסיטאות בישראל ובחמישה תחומי ייצוג עיקריים: ייצוג סטודנטים ערבים מתואר ראשון עד תואר שלישי; ייצוג הסגל האקדמי בעל התקן מרמה של מרצה ומעלה; ייצוג הסגל האדמיניסטרטיבי הערבי שאינו ארעי ואינו נכלל בקטגוריה של "עובדי קבלן"; ייצוג ערבים כחברים במועצות הנאמנים של האוניברסיטאות ובסוף ייצוג הערבים כחברים בוועד המנהל של האוניברסיטאות.

נמשיך לפעול יחד לקידומה של חברה ישראלית משותפת ושיוויונית ונדאג להמשיך ולעדכן אתכם על הפעילות.

בברכה,
עלי חיידר ורון גרליץ
מנהלים שותפים, עמותת סיכוי

 
  
להסרה מרשימת התפוצה לחץ כאן
עלון זה נוצר והופץ באמצעות מערכת אלטרו